Thursday, 3 March 2011

Sotul Mizan STEMZA Membuat Persembahan Sempena Maulidul Rasul

Kumpulan Nasyid Soutul Mizan ialah sebuah kumpulan nasyid yang tidak asing lagi bagi penggemar nasyid di peringkat Negeri Terengganu. Kumpulan nasyid tersebut di tubuhkan di  Sek Men Kebangsaan Tengku Mizan Kuala Terengganu. Selain dari memenangi beberapa pertandingan di peringkat Kuala Terengganu Utara dan Peringkat Negeri kumpulan ini juga selalu menerima undangan untuk mengadakan persembahan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Antaranya kumpulan nasyid ini telah dijemput untuk mengadakan pesembahan di Festivel Nasyid kebangsaan yang diadakan di Masjid Kristal Pulau Wan Man. Dalam festival ini kumpulan Nasyid Soutul Mizan telah berkongsi pentas dengan Kumpulan Ranbbani.

Begitu juga baru-baru ini kumpulan nasyid ini juga telah menerima undangan mengadakan persembahan di Padang dan Bukit Tinggi Indonesia semepana dengan Program Pertukaran Kebudayaan antara Malaysia dan Indonesia.

Saksikan video klip persembahan kunmpulan nasyid ini di Majlis Maulidul Rasul Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mizan.No comments:

Post a Comment